De ondernemende houding

In 2006 studeerde ik af aan de Pabo in Utrecht. Met veel plezier ging ik aan de slag in het Jenaplanonderwijs. Toen ik 5 jaar geleden terugkwam van een zomerseizoen op een camping in Frankrijk besloot ik om het qua werk over een andere boeg te gooien. Na jarenlang vast in het basisonderwijs gewerkt te hebben begon ik (gedeeltelijk) voor mijzelf als ZZP’er. Mijn bedrijf Denken in Doelen onderwijsadvies is hiervan het resultaat.

Dat ondernemen was in het begin wat onwennig en ontzettend spannend, maar bracht me ook verschillende super leuke uitdagingen. Deze ondernemende houding past bij mij. Ik geniet van het bedenken van nieuwe lessen en spellen. Van het organiseren van studiedagen voor teams en van het begeleiden van leerkrachten op de werkvloer.

5 jaar geleden hield ik me vooral bezig met het rekenen vanuit de doelen en de leerlijnen (denken in doelen), maar inmiddels zijn daar veel meer werkzaamheden bijgekomen. Allemaal vanuit een drive en een visie op onderwijs waar kindgericht werken het uitgangspunt is.

Na 5 jaar was het ook tijd om al deze werkzaamheden op een rijtje te zetten op mijn vernieuwde website. Lees daar wat ik allemaal doe en wellicht kan ik ook iets betekenen voor jouw school. En lees hieronder waar ik mijn ondernemerschap vandaan heb (en waarom ik naast al mijn verschillende werkzaamheden ook nog participeer in een onderzoeksgroep)….

Want de kinderen uit mijn groep leerden niet alleen van mij, ik leerde ook van hen!