Denken in Doelen op de Jenaplanconferentie 2018

Op donderdag 1 en vrijdag 2 november werd de jaarlijkse Jenaplanconferentie weer gehouden in het Sparrenhorst, in Nunspeet. Ieder jaar staat deze conferentie in het teken van een (Jenaplan) thema. Dit jaar was het thema: “Duik diep en Vlieg hoog.” Een thema waar ik direct warm voor liep, aangezien dit indirect een van de belangrijkste drijfveren is van Denken in Doelen. Wie wil er nu niet dat zijn kinderen in de klas hoog vliegen als het gaat om rekenen.. Denken in Doelen doet dit door diep te duiken, namelijk door een maand lang aan dezelfde doelen te werken.

Op vrijdag heb ik twee workshops gegeven. Het begon met een flitspresentatie. Met alle deelnemers in een grote zaal. Met behulp van een som met plaatjes, kreeg ik iedereen binnen twee minuten in de rekenstand. Het goede antwoord?? Niet belangrijk.. Het overleg, overtuiging van elkaar en op het verkeerde been gezet worden, zijn voor leren van veel groter belang…De workshops waren goed bezocht. Met theorie, maar ook door praktisch bezig te zijn werden de deelnemers geprikkeld en aan het denken gezet. Hoe moet het rekenonderwijs van de toekomst eruit zien? Hoe krijg ik kinderen weer in de rekenstand? En hoe past Denken in Doelen binnen de visie van Jenaplanonderwijs.

Ik heb ontzettend genoten van de deelnemers en hun enthousiasme en de feedback die ik heb gekregen was ontzettend positief:

“Positieve Energie, bedankt voor de inspiratie.”

“ik ben zeker geïnspireerd, volgende week mee aan de slag.”

“Dank je Eva voor je goede werk om ons werk weer leuker, makkelijker, levendiger en efficiënter te maken.”

Ik hoop sommige van jullie nog eens tegen te komen en ik hoop dat ik scholen heb kunnen inspireren om met Denken in Doelen aan de slag te gaan, wordt vervolgd…

Tags: