Denken in doelen heeft een eigen spel!! 8 nieuwe spelsuggesties bij het domein meten!

Rekenen leer je niet door alleen maar saaie sommen te maken. Bij Denken in Doelen nemen rekenspellen een grote plek in tijdens de instructie en tijdens de verwerking en het inoefenen van de doelen. De meeste kinderen beleven plezier aan het spelen van spellen. Naast het inoefenen van sommen komen er ook andere vaardigheden aan bod zoals: samenwerken, vooruitdenken, omgaan met winnen en verliezen, je aan spelregels houden, logisch redeneren en strategisch denken.

Voor de scholen die ik begeleid met het implementeren van Denken in Doelen ben ik altijd op zoek naar (simpele) rekenspellen, die goed aansluiten bij de verschillende doelen van een domein. Op mijn You-tube kanaal vind je al veel spelbeschrijvingen en uitlegfilmpjes van deze spelletjes. Ook ben ik natuurlijk altijd op zoek naar een goede deal: gratis spellen, of spellen voor een klein bedrag. Printen, lamineren en de kinderen kunnen er direct mee aan de slag. Op het internet wordt steeds meer aangeboden.

Bij het domein Meten zijn echter nog weinig geschikte spellen te vinden. De meeste spellen gaan over het omrekenen van de maten. Dit is erg abstract en voor de middenbouw, maar ook voor sommige kinderen uit de bovenbouw  dus veel te moeilijk. Daar heb ik iets op bedacht…

Denken in doelen heeft een kaartspel ontwikkeld bij het domein: Meten. Deze kaarten hebben drie verschillende kleuren en bestaan uit mooie afbeeldingen van referentiematen van: lengte, gewicht en inhoud. Met de kaarten kun je 8 verschillende spellen spelen. Je krijgt de 8 spelomschrijvingen er uiteraard bij en je kunt ook op You-tube de speluitleg vinden.

Het kaartspel van Denken in Doelen is vanaf nu te koop! Voor €10,- krijg je alle kaarten en de speluitleg. Je moet ze daarvoor zelf afdrukken en eventueel lamineren. Wil je dit spel hebben? stuur een mail naar denkenindoelen@gmail.com. Zet in de mail het factuuradres (van jezelf, of eventueel van school). Je ontvangt per mail een factuur. Zodra je de factuur hebt betaald (let op, factuurnummer vermelden in je betaling) stuur ik je de kaarten op!

Veel plezier met het spelen van dit spel!

Tags: