Nieuwe filmpjes met speluitleg

Denken in Doelen gaat uit van thematisch rekenen. Hier bedoel ik mee dat alle doelen van rekenen van de basisschool zijn geclusterd in een overkoepelend thema. Aan elk thema werkt de hele klas op hetzelfde moment. Hierdoor ontstaat er meer diepgang, samenwerking en kunnen kinderen op hun eigen niveau aan de slag.

Rekenen leer je niet door alleen maar saaie sommen te maken. Bij Denken in Doelen nemen rekenspellen een grote plek in tijdens de instructie en de rekenles.

Scholen die werken met Denken in Doelen, starten in het nieuwe schooljaar vrijwel allemaal met het thema getaloriëntatie. Voor dit thema heb ik al eerder spellen gepubliceerd op deze website.

Toch bleek dat het voor scholen soms lastig is om de rekenspelen goed te integreren tijdens de rekenles. Dit vooral omdat spellen soms ingewikkeld zijn, of (vooral jonge) kinderen de spelregels niet kunnen lezen of niet begrijpen.

Hier de oplossing: Op mij You-Tube kanaal heb ik vanaf vandaag een aantal spel-uitleggen gezet. In twee minuten kun je zien hoe een spelletje wordt gespeeld. Je kunt direct aan de slag. En ben je vergeten hoe een spel gaat? dan kijk je gewoon nog een keer…

Tags: