DiD YouTube Kanaal!

Wist je dat Denken in Doelen naast een Pinterestpagina ook een You tube kanaal heeft? Dit is een kanaal onder mijn eigen naam: Eva van den Berg. Op dit kanaal staan al een paar filmpjes die ik heb gemaakt. Zo houd ik er heel erg van om liedjes te bedenken die passen bij een thema van rekenen. Muziek inspireert kinderen en zo krijgen ze meer zin om aan de slag te gaan met de doelen van rekenen die bij dit thema horen.

Een van de nummers die ik heb geschreven is het zogenaamde geldlied (op de melodie van Tantes blues). Hieronder de songtekst:

En ik zal je wat vertellen over geld, over poen
Je hebt briefjes, je hebt munten, je kunt er heel wat mee doen
Bij ons heten ze euro’s, tis maar dat je het weet
Maar een Engelsman zegt pond, omdat het geld daar zo heet
Je kunt betalen, pinnen, sparen, het in je oude sok bewaren..
Al die poen, wel een miljoen.

Ook voor het thema tijd is er al een lied, al kun je die ook kennen van Bassie en Adriaan van vroeger. Ik hoop dat er veel gebruik wordt gemaakt van deze liedjes, zodat je ook de muziekles kunt koppelen aan het thema van rekenen.

Tags: