Materiaal

Onze Werkwijze

We hebben doelenposters ontwikkeld die scholen kunnen aanschaffen en waarmee ze zelfstandig aan de slag kunnen. In onze workshop laten we je kennis maken met de werkwijze van Denken in doelen. De coachingstrajecten zijn op maat. Daar diepen we het werken met Denken in Doelen verder uit.

 

Op deze website vindt je bij de nieuwsberichten ook gratis downloads van verschillende rekenspellen of grappige activiteiten. Op mijn YouTube kanaal leg ik de spelregels van deze spellen in een filmpje uit. Zo kunnen de kinderen op een creatieve manier oefenen met de verschillende rekendoelen. Veel plezier!!

Doelenposters

Bij alle rekenthema’s zijn grote doelenposters ontwikkeld 50×70. Op deze posters staan de rekendoelen beschreven samen met een voorbeeld. Op de posters staan deze doelen in voor kinderen begrijpelijke taal geschreven.

De posters zijn ontwikkeld voor drie- en voor twee-jarige groepen. De doelenposters zijn er voor de groepen 1 t/m 8 en vormen zo een mooie doorgaande lijn door de school.

De doelenposters zijn een aanvulling op de digitale licentie van LDO-rekenen. In deze licentie vind je alle materialen die je nodig hebt voor een volledig rekenprogramma in de klas.

500788-LDO Doelenposters ophangsysteem
3037136#18

Kaartspellen bij de domeinen

Bij alle domeinen worden kaartspellen ontwikkeld, zoals bijvoorbeeld bij het domein meten: Met dit kaartspel leren de kinderen de belangrijkste referentiematen kennen van lengte, gewicht en inhoud. Het krijgen van inzicht is de basis bij elk domein van rekenen. Zo ook bij het domein meten. Er zijn in totaal 8 spellen te spelen met elk kaartspel en de spellen kunnen gespeeld worden in alle groepen van de basisschool. Speel met de hele klas, of in kleine groepjes. Gebruik de spellen tijdens de rekenles, of als tussendoortje (ook in te zetten als energizer).

Hier vind je allerlei artikelen die je als Jenaplanner goed kunt gebruiken.