Rekenen met de Olympische winterspelen

De Olympische spelen zijn in volle gang. En de Nederlanders behalen de ene medaille na de andere. De kinderen volgen dit vast ook… Mooie aanleiding om de spelen te gebruiken als inspiratie voor de rekenles.
Onderstaande documenten bevatten allerlei opdrachten en ideeën om de Winterspelen te gebruiken als rekeninspiratie in de klas. Deze ideeën zijn voor de leerkracht geformuleerd en vergen hier en daar nog wat voorbereiding (bv het printen van schaatstijden, of het bekijken van een filmpje).
De ideeën zijn ingedeeld per thema. Deze thema’s corresponderen met de thema’s bij de methodiek van Denken in Doelen. De opdrachten zijn in ieder geval geschikt voor de bovenbouw, maar sommige opdrachten kunnen ook in de middenbouw worden aangeboden.
Veel opdrachten hebben een onderzoekend karakter. Laat kinderen zelf  onderzoeksvragen bedenken met de olympische spelen en rekenen. Dan ontstaat er nog meer betrokkenheid en eigenaarschap. De resultaten lopen meer uiteen en kinderen leren veel meer.
Heel veel succes en plezier met het uitvoeren van de opdrachten. En laat even weten hoe je ze hebt ervaren! Stuur gerust een mailtje.