Vriendschapsopdrachten voor in de rekenles

Bij mijn workshops en tijdens begeleiding van scholen heb ik het vaak over rekenen met je hoofd, je hart en je handen. Daar bedoel ik mee dat kinderen niet alleen maar aan sommen maken in een boek, of werkschrift, maar dat ze de doelen van rekenen ook op andere manieren kunnen behalen. Zo maak ik veel gebruik van creatieve opdrachten, doe-dingen en rekenspellen tijdens de rekenles.

Een paar keer per jaar maak ik voor jullie creatieve opdrachten die je kunt inzetten tijdens de rekenles. Deze opdrachten staan dan in het teken van een actueel thema. Rekenopdrachten koppelen aan de belevingswereld van kinderen verhoogt de betrokkenheid en dus ook het plezier in het rekenen.

Zo heb ik opdrachten gemaakt in het thema Olympische spelen, het WK voetbal (ook al deden we niet mee) en in meerdere thema’s van de kinderboekenweek. De laatste opdrachten die ik heb gemaakt stonden in het thema: Vriendschap. Ook al is de kinderboekenweek voorbij, deze vriendschapsopdrachten zijn nog steeds goed in te zetten, aangezien het vooral om samenwerkingsopdrachten gaat.

De opdrachten zijn hier te downloaden. Veel plezier met het uitvoeren ervan en laat even weten wat je ervan vond.